Ljubljana dobila električni car sharing model Avant2Go

by | 23, Jun, 2016

Ljubljana dobila električni car sharing model Avant2Go

V prvem letu na voljo 50 vozil

Ljubljana, 22. junij – Danes je Ljubljana med prvimi v Evropi dobila težko pričakovani projekt 100 % električni car sharing. Gre za enega najhitreje rastočih trendov globalne avtomobilske industrije. Avant car je ob podpori podjetja Comtrade razvil električni car sharing model Avant2Go, ki je zasnovan z načeli trajnostnega sobivanja. V prvem letu projekta bo na voljo 50 električnih vozil, s čimer bo prestolnica postopoma razbremenjena za 500 do 1000 vozil. Uradni začetek uporabe storitve Avant2Go je predviden v začetku julija.

Nov koncept lastništva – Car sharing (souporaba vozil) je ob električni mobilnosti najhitreje rastoči trend globalne avtomobilske industrije. Koncept omogoča, da se s pomočjo napredne tehnologije znižajo stroški mobilnosti uporabnika, ki ne nosi več finančnih bremen lastništva vozila, ampak izkorišča prednosti uporabe storitve deljenja in zanjo plačuje le, ko jo uporablja. Najnovejšim razvojnim trendom mobilnosti se sedaj pridružuje tudi Ljubljana.

Avant car, tehnološko podjetje na področju mobilnosti, je ob podpori podjetja Comtrade med prvimi v svetovnem okviru razvilo električni car sharing model Avant2Go, ki vključuje 100 % električna vozila različnih uveljavljenih proizvajalcev, kot so BMW i3, Renault Zoe in Smart Electric Drive. »Odločitev za izključno električna vozila je posledica večletnih razvojnih izkušenj našega podjetja, ki je med največjimi upravljalci in ponudniki električnih vozil na svetu, z električno floto pa so do tega trenutka prevozili že skoraj dva milijona kilometrov brez škodljivih izpustov,« pojasnjuje Matej Čer iz podjetja Avant car d.o.o.